Wat is IPL?

 

IPL staat voor hoogenergetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht. Zo wordt er met IPL een lichtflits op de huid afgegeven, waarna dit licht wordt omgezet in warmte door absorptie van het uiteindelijke doelorgaan. Simpel gezegd wordt de haarwortel door de lichtflits vernietigd, waardoor er geen nieuwe haar meer uit kan groeien en waardoor na afloop van een kuur gemiddeld 80-90% haarreductie wordt bereikt.

IPL

Door middel van IPL (Intense Pulsed Light) is het mogelijk om ongewenste haargroei effectief aan te pakken. Het noodzakelijke aantal behandelingen van een ontharingskuur en het uiteindelijke reductieresultaat is onder andere naast restrictieve factoren sterk afhankelijk van het soort huid-/haartype en lichaamslocatie. Rode, blonde/witte en grijze haren, almede overgangs-/donsbeharing hebben vrijwel geen pigment en kunnen daardoor niet/nauwelijks met de IPL behandeld worden. Hoewel negroïde huidtypes voor behandeling zijn uitgesloten, zijn de overige donkere/getinte huidtypes wel uitermate geschikt voor IPL.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is persoonsgebonden maar er zullen gemiddeld 8 – 10 behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te krijgen. Om de 6 – 9 weken maakt u een nieuwe afspraak. Om de haarreductie na afloop optimaal te houden, adviseren wij 1 à 2 onderhoudsbehandelingen per jaar.

iplm-banner